scroll down
 

The "Villa Sanches" project foresees the construction of two residential buildings of different sizes, facing Rua Campo de Ourique (Block 1) and Praça Afonso do Paço (Block 2).

A large central garden and living space is also planned, with access from both street fronts, making the New Vila Sanches housing complex an integrating and sustainable architectural solution.

 

2021

Campo de Ourique, Lisboa

8 units from T2 to T4 + Single Family House T2 duplex

MENOS é MAIS Arquitectos

VilaSanches 04
VilaSanches 07
VilaSanches 14
"

“Each flat is designed differently in its typology, as an extension of each person's identity, individuality and privacy. This principle is expressed in a dynamic and organic façade, unified from the curved strokes of the edges of the balcony.

The interior space extends over the exterior, in a bright and open atmosphere. Combining the reflections of vitreous materials, the solidity and massiveness of concrete with local limestone aggregates, and the comfort of wood and flooring, the project interprets durability as sustainability in the construction of a robust exterior, set against a warm, flexible and welcoming interior."

 

MENOS é MAIS Arquitectos
VILLA SANCHES sketch white
Typologies
 

BLOCO 1 - Single family house T2 Duplex

 

AT2 DUPLEX132.54m2

Finishes & Technologies
 
 

Flooring of balconies and outdoor areas in concrete slabs with the same aesthetics as the sheathing used in the building walls;

Lawned topsoil on the private terrace of fraction B of Block 2;

Paving of the common area in the entrance hall in ‘Azul Valverde’ stone;

Window Frames - Thermally cut minimal aluminium skylights, brushed gold finish. Double glazed windows;

Exterior shutters for the entrance in wood;

Guardrails for balconies made from wood handrails and steel props painted in brushed gold, in the same colour as the frames.

Interior shutters in chestnut wood up to the ceiling, including fittings and mountings.

Pavements of the corridors, living rooms, bedrooms and kitchens in chestnut wood flooring;

Pavement of the sanitary installations in grey ‘Azul Valverde’ stone.

Skirtings in 15mm reversed angles;

Ceilings in exposed concrete with the same stereotomy as the floor.

High units: chestnut wood; lower units: ivory lacquered;

Countertop in satin matte stainless steel finish, matching the kitchen backsplashes.

Plated taps;

Bathroom vanity top in ‘Azul Valverde’ stone, wall-mounted base cabinet with chestnut wood finish;

Wall-mounted white glazed ceramic sanitary ware;

Custom-made shower trays in ‘Azul Valverde’ stone;

Individual bathtubs (larger sanitary facilities) in white ceramic tiles;

Plated floor-standing bath tap;

Colourless mirrors on washbasins glued to the wall (larger sanitary facilities) mirrors integrated into the cabinets above the countertops in the other facilities.

Electric appliances with minimalist ‘JUNG’ type push button.

Location
 
Near:

Amoreiras;

Jardim da Estrela;

Casa Fernando Pessoa;

Mercado de Campo de Ourique;

Colégio Salesianos de Lisboa;

Escola Internacional;

Aqueduto das Águas Livres;

Fundação Arpad-Szenes e Vieira da Silva;

Reservatório da Mãe d’Água;

Cemitério dos Prazeres;

Liceu Francês;

Biblioteca Cinema Europa.

Connections::

Airport: 10min;

Carcavelos (Universidade Nova): 15min;

Caparica (beaches): 15min;

Cascais/Guincho (beaches): 25min

Tróia-Comporta: 1h 25min

 
Sales & Inquiries

Call (+351) 211 450 080 or email us to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.